Dames 1 van De LINGE/PCG speelde afgelopen zaterdag thuis in Gorinchem tegen het eerste damesteam van Livo uit Aalten. Net als afgelopen zaterdag waren beide teams aan elkaar gewaagd.

In de eerste periode kwamen de dames na 1,5 minuut al snel op een achterstand en moesten ze er hard aan werken om niet verder achter te komen. Lisanne Plenter maakte na bijna 5 minuten de gelijkmaker, maar de tegenstander maakte voor het einde van de eerste periode 2 doelpunten waardoor de stand na de eerste periode 1-3 was.

De dames moesten aan de bak en Lupi Lopez Caridad maakte na een halve minuut in de tweede periode de 2-3. De tegenstander had er echter ook zin in en al vrij snel werd het 2-4. Een spannende periode met uitsluitingen aan beide kanten. Lupi Lopez Caridad maakte 3-4, Kimberley de Pater 4-5 en uiteindelijk eindigde de periode met nog een doelpunt van Lupi Lopez Caridad en de stand 5-5.

Net als vorige week maakten de thuis ervoor zichzelf en voor het publiek een spannende wedstrijd van. Goed keeperswerk van de 17-jarige Lisa Schep en 2 doelpunten van in deze periode zorgen voor de 7-6 voorsprong aan het einde van de derde periode.

In de vierde periode krijgt de tegenstander het wat moeilijker en scoort Lupi Lopez Caridad de 8-6. Helaas werd het doelpunt van Antoinique de Joode afgekeurd, dat had de dames wat meer marge gegeven. De tegenstander probeert om weer bij te komen, maar uiteindelijk wist Merel van der Veen in de laatste minuut nog te scoren en wonnen de dames met 9-6.

Voor het publiek fijn dat beide partijen voor de winst wilden gaan, want dit leverde een mooie en spannende wedstrijd op.